София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация
Тяло Хименопластика

Хименопластика

Хименопластика представлява хирургическа процедура, целяща възстановяването или реконструкцията на пръстеновидната кожна мембрана, която частично покрива отвора на влагалището (т.нар. “химен”). При разкъсването на химена се наблюдава кървене, което в повечето случаи е в резултат от първия полов контакт на жената. По време на хименопластиката бива съшита тъканта и по този начин се “възстановява девствеността”.

В повечето случаи хименопластиката включва съшиването на разкъсаните ръбове на химена. Използват се резорбируеми хирургически конци. Процедурата често се използва от някои жени в опит да си възвърнат девствеността. Въпреки че операцията няма да направи жената отново девствена, при разкъсването на съшития химен ще се наблюдава кървене и ще е налице известна болка. Освен това, тъй като в хода на процедурата стените на влагалището се прибират, при някои жени операцията може да има като резултат завишено сексуално удоволствие.

В зависимост от пациента и вида процедура, възстановяването може да трае от няколко дни до шест седмици. След възстановяването, хименът ще е в същото състояние, в каквото е бил и преди разкъсването му, но е възможно жената да установи, че влагалището е по-тясно от преди. При осъществяване на първи полов контакт след периода на възстановяване, хименът ще се разкъса и може да се очаква известно кървене. След операцията не остават видими белези.

 

Операцията е показана при:

  • Раждали жени, които искат да изненадат партньорите си
  • Жертви на сексуално насилие
  • Жени с културен или етнически произход, където непокътнатият химен  се възприема като доказателство за девственост
  • Жени, на които предстои брак
  • Жени, които искат да се почувстват подмладени

 

Възможно е целостта на химена да се наруши или същият да се разкъса и по причини различни от полов акт, като например интензивни физически упражнения или употреба на тампон. При такива обстоятелства, много жени предпочитат хименът им да бъде реконструиран, което се постига именно чрез хименопластика.

 

Цени

Хименопластика с локална анестезия

1200 €

Хименопластика с обща анестезия

€ 1950